eSweden-DK

ERSTA-artilleribatteri i Landsort

Svensk: ERSTA-batteriet på Landsort

Besøg til denne seværdigheden af Sverige - ERSTA-artilleribatteri i Landsort: er en kystartilleri batteri, som beskyttet Stockholm fra en sovjetisk angreb under den kolde krig og var i brug fra 1977 til 2000.

Læs mere

«System ERSTA» (erstatning tungt artilleri) var en af verdens mest avancerede artillerisystemer, og ville stadig være svært at slå med hensyn til nøjagtighed, sikkerhed og udholdenhed. Den blev udviklet til permanent beskytte vigtige kystområder ved udskibning. I 1960'erne var det tilfældet for kystnære artilleri til at erstatte en række ældre tunge artilleri-systemer. Hjertet i artilleri-systemet er en kæmpe 150 ton Bofors pistol af model 12 cm automatisk kanontårn i en 18 meter dyb aksel og beskyttet af en 16 tons tung pansret dome. Kanonen var i stand til at skyde 22 kg tunge projektiler, én pr hvert andet sekund og målene så langt som tre mil ud til havet.

Få turistinformation

Rundvisninger

- :

Tirsdag-søndag: og .

Minimal: 4 besøgende, maksimalt: 10 besøgende for en omvisningen. Omvisningen tager omkring . Andre gange af sin egen anmodning. Forudbestilling er altid obligatorisk.

Ikke tilgængelig for børn under 10 år.

Optagelsesgebyr

Voksne: 100 SEK.

Adresse og Geokoordinater

  • Besøger til ERSTA-artilleribatteri i Landsort
  • Nynäshamn S
  • SE-149 95
  • Landsort, Nynäshamn
  • Storstockholm
  • Sverige

Breddegrad/latitude: 58.7646508

Længdegrad/longitude: 17.864145

Kontakt